Mama leest de Edelsteentrilogie | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik las al zo vaak over de Edelsteentrilogie op allerlei verschillende plaatsen dat mijn interesse enorm gewekt werd. Ik ben echter een boekenkoper (toch voor mezelf, met mijn man en kinderen ga ik net graag naar de bib) en ik kon ze nergens meer vinden. Tot ze opeens heel toevallig ergens tweedehands voorbij kwamen. Ik twijfdelde geen minuut en heb ze meteen gekocht. Om ze dan in DRIE DAGEN volledig uit te lezen! Benieuwd naar mijn mening? Lees snel verder.

Informatie:

  • Auteur: Kerstin Gier
  • Verschenen: 2009
  • Oorspronkelijke titel: Liebe geht durch alle Zeiten
  • Setting: Londen, vroeger en nu

Het verhaal:

Gwendolyns nichtje Charlotte wordt al haar hele leven lang voorbereid op een toekomst als tijdreiziger. Tijdreizen zit bij hun in de familie. Samen met Gideon, van een andere tijdreizigersfamilie is het hun taak om bloed te verkrijgen van alle voorgaande tijdreizigers om zo een cirkel te sluiten. Alleen blijkt uiteindelijk Gwendolyn de reiziger te zijn. Dit wordt duidelijk wanneer ze opeens onvoorbereik jaren terug in de tijd springt. Er begint een rollercoaster aan gebeurtenissen, waarbij ze in sneltempo moet klaargestoomd worden voor bezoekjes aan de afgelopen eeuwen, waarbij ze moet leren omgaan met oude gebruiken, andere tijdreizigers ontmoet en onderonsjes heeft met een mysterieuze graaf die graag het eeuwige leven wil vergaren. Of het hen lukt om de cirkel van edelstenente sluiten laat ik jullie graag zelf ontdekken in deze 3 ontzettend boeiende boeken.

Mijn mening:

Zoals ik in de intro al zei, las ik deze reeks in drie dagen uit. Ik verslond ze boek voor boek, omdat het verhaal me zo vastgreep. Het verhaal liet me niet meer los en naderhand had ik zelfs even een afkickperiode nodig. Echt afscheid moeten nemen van personages en hun universum. Dat heb ik vaker als ik echt diep in een verhaal gezogen wordt, maar het was toch een hele tijd geleden nu. Het is een heel tof, vlot verhaal dat de verbeelding aanspreekt. Ik raad het boek zeker aan, ook voor jongeren die eigenlijk niet zo graag lezen. Het is erg toegankelijk om te beginnen. Ik moet zeggen dat het met momenten echt spannend was om te lezen, een boek wegleggen lukte me niet. En ik werd aan het einde enorm verrast door een wending die ik totaal niet zag aankomen. Dat vind ik superleuk aan een boek! Als ik dan toch een minpuntje moet opnoemen is het dat de auteur niet zegt hoe hun leven verder verloopt. De drie boeken samen spelen zich af over een tijd van maximum enkele weken. Maar hoe gaat hun leven dan verder? Dat zijn dingen waar ik achteraf nog een tijdje over loop na te denken.

Het verdict:

💚💚💚💚🖤

Wat is jou mening over deze trilogie?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

6 gedachtes over “Mama leest de Edelsteentrilogie | Mama met Sokjes van Geitenwol

  1. booksometea zegt:

    Deze serie leest inderdaad heerlijk weg! Van Kerstin Gier is nog een trilogie verschenen in het Nederlands: Silber, de boeken der dromen. Daarnaast nog 3 delen uit een serie (De Moedermaffia), waarvan de rest helaas niet vertaald is in het Nederlands. Zelfde humor en vaart. Ook aanraders dus!

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s