Getest: Too good to go | Mama met Sokjes van Geitenwol

De app “Too Good To Go” staat al een hele tijd op mijn gsm. Alleen heb ik er een tijdje sceptisch tegenover gestaan en durfde ik niet echt een portie aankopen. Na redelijk wat positieve reacties in mijn omgeving besloot ik toch om het te wagen. Ondertussen hebben we een aantal dingen uitgetest en wil ik graag mijn ervaringen delen.

Wat is Too Good To Go?

Het is een app waarop je bonnen kan aankopen om in verschillende soorten zaken eten op te halen dat anders zou worden weggegooid. Je weet op voorhand niet wat er in je portie zal zitten. Dat maakt het spannend en lastig tegelijk. Het is de bedoeling dat je zelf potjes en bakjes meeneemt, zodat er niet aan de afvalberg wordt bijgedragen met wegwerpverpakkingen!

Bakkerij Baeten – Genk €3,29 (1 portie)

Ik was aangenaam verrast met dit pakket. Het was onze allereerste Too Good To Go-aankoop. Als tussendoortje waren de koffiekoeken enorm smakelijk. De broodjes zullen ons van een heerlijk ontbijtje verzekeren. Voor ons gezinnetje was deze ene portie zeker voldoende.

Proxy Delhaize – Genk €3,99 (1 portie)

De meeste van deze zaken zijn in de vriezer beland. De koffiekoeken hebben we aan de kant gelegd voor het ontbijt de dag erna en de rauwkost deel van de lunch de volgende dag. Absoluut waar voor het geld. En meer heb ik er niet over te zeggen, haha!

Wok Dynasty – Hasselt €3,59 (1 portie)

Om te proberen kozen we voor 1 portie. Dit met het idee om wat lekkers te hebben voor de lunch de dag erna. De sushi zal hier zeker voor gebruikt worden. De inktvisringen aten we nog lekker als late-avond snackje op, de rest is om later op te warmen. Ik moet wel zeggen dat ik het heel vreemd vond dat ze tegen sluiting de porties gingen afwegen om mee te geven. Het idee is dat eten dat anders wordt weggegooid, wordt meegegeven aan mensen. Als je gaat afwegen blijft er uiteindelijk alsnog een deel over wat moet worden weggegooid. Denk ik dan?

Woonzorgcentrum Katharinadal Orelia – Hasselt €2,99 (3 porties)

Een liter soep, varkenslapjes en een hele bak stoemp. Oh en 3x een dessertje, njom! Wij aten enorm lekker, eenvoudige Vlaamse kost en hadden zeker en vast voldoende gegeten (eigenlijk zelfs wat te veel want soep eten we meestal niet ’s avonds!). Het eten is dus al bereid en je hoeft het enkel op te warmen thuis. Van horen zeggen weet ik dat je op frietjesdag wel zelf de frietjes nog moet bakken.

Mijn Brasserie – Genk €3,99 (3 porties)

Dit was bedoeld als ons avondmaal. Ik besloot voor de kindjes samen 1 portie te nemen. 3 dus voor ons gezin. (Achteraf maar goed, want de kinderen wilden zelfs op een paar frietjes na helemaal niets eten.) De brochettes waren gebakken, de frietjes nog niet. Niet erg, aangezien we zelf wel een frietketel ter beschikking hebben, maar dat had ik niet verwacht. Verder was het overigens overheerlijk en voor de prijs die we betaalden echt dubbel en dik de moeite.

KROK – Genk €3,99 (2 porties)

Noem me een speciaal geval, maar deze overheerlijke croques bestelden we als ontbijt op onze vrije dag. We zijn sowieso al grote KROK fans, maar om hun creaties nu ook thuis te eten is geweldig. En het hele moeilijke kiezen uit de kaart is niet meer nodig, haha. We bakten

Wat is jou ervaring met Too Good To Go?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Getest: Too good to go | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s