Lenteschoonmaak in mijn hoofd | Mama met Sokjes van Geitenwol

Het zat vol, het was op. Niet de wil om iets te schrijven, maar de energie en de fut om het te doen. Ik wil liever kwaliteit bieden dan kwantiteit, waardoor ik besloot om even gewoon helemaal niets te plaatsen. Geen blogjes, geen foto’s, helemaal niets. Tot het weer wat leger, wat gestructureerder werd in mijn hoofd. Tot het punt dat ik weer het idee kreeg om iets kwalitatief af te leveren. En ik denk dat ik daar nu ben.

Ik liet kortgeleden een tatoeage plaatsen op mijn onderarm. En ergens heeft dat volgens mij heel veel te maken met het plaatsen van dingen en het kunnen afsluiten van hoofdstukken.

Op mijn arm staat een flesje toverdrank, geïnspireerd door een drankje uit Harry Potter. Felix Felicis is een drankje dat eigenlijk vloeibaar geluk is. Als je het inneemt neem je enkel juiste beslissingen en lijkt het alsof alles je mee zit. Ik heb nog steeds last van spoken van het verleden en nare gedachten aan foute keuzes die ik gemaakt heb. Na al de mensen die me deze fouten hebben kunnen vergeven wordt het ook tijd dat ik mezelf dit leer vergeven. Daar ben ik nog niet, maar het komt elke dag weer een stapje dichter in de buurt. (Zodra het zover is wil ik ook dat symbolisch laten vastleggen.) Maar ik ben ondertussen wel zover dat ik mezelf weer geluk kan gunnen. En met mijn drankje altijd in de buurt kan ik niet anders dan hier altijd aan herinnerd worden.

Met deze stap in mijn leven voelt het aan alsof ik enkele tientallen kilo’s van mijn schouders heb laten vallen. Alsof ik alles weer aan kan. En dat doet me enorm goed. Ik ben er weer klaar voor om me weer op het schrijven te storten met hernieuwde energie. En ik hoop dat jullie weer met z’n allen gezellig mee lezen.

Deze tatoeage werd gezet door Liz van Lizart Tattoo & Design.

Hebben jullie betekenisvolle tatoeages?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s