Werfzeep testen! #1| Mama met Sokjes van Geitenwol

In mijn eeuwige zoektocht naar leuke producten die geen schadelijke stoffen bevatten en tegelijk zo Zero Waste mogelijk zijn, kwam ik al een hele tijd geleden uit bij de verschillende zepen van Werfzeep. Om echter al hun verschillende zepen te gaan aankopen, enkel voor een test vond ik ze best duur. Tot er op een keer zo’n gesponsord berichtje over mijn Facebook tijdlijn kwam van een (cadeau)pakketje van Werfzeep met 18 (!) verschillende mini’s in! Dit zijn niet alle zepen in hun assortiment, maar toch. Ideaal voor mijn test! Ik test de zeepjes in groepjes van 6, anders wordt het wel heel veel zeep in een keer. Dit is deel 1.

Voor de Werfzeep worden enkel gecertificeerd biologische ingrediënten met een eerlijke herkomst, en van food grade kwaliteit (indien de plant eetbaar is) gebruikt. Er wordt geen palmolie, mica, rozenhout of Indiase sandelhoutolie gebruikt in de zepen. Alle zepen buiten de honingzeep en de shampoo zijn bovendien vegan!

bloesemzeep

Bloesemzeep:
Bloesems van amandel, kers en neroli. Deze zeep ruikt erg fris naar bloesems, niet te sterk. Het is niet helemaal mijn geur, maar het is niet storend. Hij is erg zacht op de huid, en laat een aangenaam gevoel achter!

boszeep

Boszeep:
Den, spar, es en ginkgo. Dit is al iets meer mijn smaak van geur. Ook deze zeep voelt zeer aangenaam. Deze zeep zou ik graag gebruiken na een dag werken. Lekker aards en klaar om toch de rest van de dag goed door te komen.

calendulazeep

Calendulazeep:
Borage, avocado en ceder. Echt een heerlijke zeep om te gebruiken. Hij zit vol met olieën (avocado, olijf, borgage, karitéboter en ceder). Deze zeep is lichtjes ontstekingswerend, wondhelend en over het algemeen verzachtend voor gevoelige en geïrriteerde huid. Om deze reden vind ik hem heel fijn om de kindjes mee te wassen. Al die geschaafde knieën en andere lichaamsdelen kunnen dit wel gebruiken.

chocoladeswirl

Chocoladeswirl:
Vol cacaoboter en pure chocolade. Dit zeepje ruikt gewoon naar de hemel. De geur is niet overheersend, maar gewoon zalig aanwezig op de achtergrond. Hij schuimt echt heel erg fijn. Romig, noemen ze het zelf, en dat merk je. Er zitten verder geen toegevoegde geuren in, wat ideaal is voor mensen die geen etherische oliën verdragen. Het ideale verwenmoment dus.

citruszeep

Citruszeep:
Citroen, grapefruit en sinaasappel. Hmm, net alsof je tussen de verse sinaasappels staat. Voor sommigen kan deze zeep volgens mij te sterk ruiken. Het is dan ook echt een van de sterkst ruikende zepen uit de doos. Een ideaal zeepje voor de zomer, al kan je hem ook in de winter gebruiken om de zomervibe in huis te halen natuurlijk. Ik word hier intens gelukkig van.

comfrey

Comfrey:
Munt, anijs en rozemarijn. Ik hou we van wat kruidigere dingen. En hier ruik je wel heel duidelijk de aanwezigheid ervan. Ook dit is weer erg persoonlijk natuurlijk. En ook hierbij kan ik me voorstellen dat niet iedereen er even blij van wordt. Maar voor mij is dit een erg verfrissende zeep. Ik word er helemaal helder van. Op de website van Werfzeep lees ik ook dat deze gebruikt kan worden als shampoo bar voor mensen met kort haar. Dubbel plezier dan!

Mijn favoriet van deze week: Citruszeep. Ideaal voor de zomer.

Kende jij Werfzeep al? En wat is dan je favoriet?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

De afbeeldingen van de zeep komen van Werfzeep zelf. De omslagfoto is van mijn hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s