Werfzeep testen! #2 | Mama met Sokjes van Geitenwol

In mijn eeuwige zoektocht naar leuke producten die geen schadelijke stoffen bevatten en tegelijk zo Zero Waste mogelijk zijn, kwam ik al een hele tijd geleden uit bij de verschillende zepen van Werfzeep. Om echter al hun verschillende zepen te gaan aankopen, enkel voor een test vond ik ze best duur. Tot er op een keer zo’n gesponsord berichtje over mijn Facebook tijdlijn kwam van een (cadeau)pakketje van Werfzeep met 18 (!) verschillende mini’s in! Dit zijn niet alle zepen in hun assortiment, maar toch. Ideaal voor mijn test! Ik test de zeepjes in groepjes van 6, anders wordt het wel heel veel zeep in een keer. Dit is deel 2.

Voor de Werfzeep worden enkel gecertificeerd biologische ingrediënten met een eerlijke herkomst, en van food grade kwaliteit (indien de plant eetbaar is) gebruikt. Er wordt geen palmolie, mica, rozenhout of Indiase sandelhoutolie gebruikt in de zepen. Alle zepen buiten de honingzeep en de shampoo zijn bovendien vegan!

groene-kleizeep

Groene kleizeep:
Hamamelis, pepermunt en eucalyptus. De eucalyptus neemt hier zeker de bovenhand. Fijn, maar kruidig. Deze zeep is heel verfrissend om te gebruiken op een warme zomerdag (zoals die waarop ik deze zeep uittest). De klei zorgt voor een diepe reiniging van de huid, maar deze zeep droogt de huid absoluut niet uit. Andere eigenschappen van deze zeep zijn het ontstekingswerende, samende en ontsmettende dat de hamamelis biedt en het kalmerende van de melisse en oost-indische kers. Dit zeepje is eigenlijk bedoeld voor het ondersteunen van een huid met acneproblematiek, maar kan perfect gebruikt worden bij de standaard, gave huid. Gelukkig maar!

haverscrub

Haverscrub:
Jeneverbes, lavendel en limoen. Ik hou niet echt van de geur van lavendel – ja, gek he? – maar vind de limoengeur die uit deze scrub komt echt heerlijk ruiken. De haverkorrels zijn perfect van grootte voor een aangename zomerse scrub. Na het douchen is mijn huid dan ook babyzacht. Dit is de mildste scrub die Werfzeep aanbiedt. Heerlijk voor regelmatig gebruik.

koffiescrub

Koffiescrub:
Citroengras, patchouli en kaneel. Met verreweg de minst favoriete geur is deze scrub niet iets wat voor mij is weggelegd. Wel zeer aangenaam qua korrel, lekker grof, maar de geur is echt een dealbreaker. Patchouli is dan ook een heel specifieke geur, en voor de liefhebben kan dit wel ideaal zijn. Sowieso lijkt het mij een wintersere scrub om te gebruiken. Misschien test ik hem tegen dan nog wel een keertje uit en verander ik van gedachte. Maar daar reken ik eerlijk gezegd niet op.

kruidenzeep

Kruidenzeep:
Venkel, aloë vera en rozemarijn. Oh, wat heeft dit zeepje een fijne, kruidige geur! De comfery uit het vorige deel vind ik nog net wat fijner ruiken dan deze, maar alsnog heerlijk. Heel veel kan ik er eigenlijk niet over vertellen, buiten dat ik er oprecht gelukkig van wordt om deze te gebruiken. Ik heb hem graag onder de douche, dan komt de geur helemaal tot z’n recht.

lavendelzeep

Lavendelzeep:
Vol echte lavendel. Zoals ik al zei is lavendel niet een van mijn favoriete geuren. Deze zeep is wel erg zacht van geur (zelf omschrijven ze hem als diep geurend, maar dat vind ik persoonlijk dan weer niet), en zeer fijn in gebruik (zoals eigenlijk alle zepen die ik tot nu toe getest heb eigenlijk). Het is een heel verzorgende, diep reinigende, pijn verlichtende zeep die de huid helpt herstellen. Deze komt in het gastentoilet om op te maken.

olijfzeep

Olijfzeep:
Olijfblad en olijfolie. Ja, dat omschrijft de geur van dit zeepje wel eigenlijk. Olijfolie. Geen onaangename geur. Ik krijg er alleen wel een beetje honger van. Het is een erg milde en verzachtende geur. Voor alle huidtypes wel geschikt, ook de heel gevoelige. Deze zeep bevat geen etherische oliën, wat ook wel weer fijn is voor die gevoelige huidjes. Of voor wie gewoon niet van sterke geurtjes houdt natuurlijk.

Mijn favoriet van deze week: Kruidenzeep. Met heel dicht op zijn hielen de Haverscrub.

Kende jij Werfzeep al? En wat is dan je favoriet?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

De afbeeldingen van de zeep komen van Werfzeep zelf. De omslagfoto is van mijn hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s