Kiekeboe: kijk je mee? XL #6 Juli| Mama met Sokjes van Geitenwol

De hitte hebben we overleefd, eindelijk weer wat frissere temperaturen. Dat gaat hand in hand met de fut om weer wat meer online te zetten. Om dat goed in te zetten, deel ik een hele hoop leuke foto’s van de afgelopen tijd. Kijk je mee? Dit zijn meteen alle foto’s van de maand juli.

Onze kleine muis was jarig! 2 jaar is ze al geworden. Hoezo gaat de tijd zo snel? Het lijkt nog maar vorige week dat ze geboren werd en nu is ze alweer bijna een maand 2! Bij een verjaardag hoort natuurlijk een leuke outfit en een kroon. En onze jongedame is zo gek om handtasjes dat ze er zo ook eentje kreeg.

Ik kreeg een knuffelbeertje. Een heel mooi lief knuffelbeertje. Met een heel mooie tekst op geschreven! Lieve kleine baby, ik keek sowieso al heel erg uit naar je komst, maar nu nog een tikkeltje meer! Want natuurlijk zei ik volmondig ja.

Pieter z’n haartjes zijn helemaal uitgekamd. Wat zijn ze ongelofelijk lang! Hij is er zelf ook ontzettend trots op. Op de vraag of ze geknipt mogen worden reageert hij altijd met “nee, dan kan ik geen staartjes meer maken”. En zolang hij die mening heeft blijven ze gewoon lekker lang.

We gingen gezellig naar de dierentuin. Hierover lees je binnenkort nog meer, maar deze foto vond ik erg leuk. Te leuk om niet te delen.

In juli hadden we ook enkele sleepovers met Pieter zijn beste vriendinnetje Berthe. Met z’n drietjes was dit een enorme stapel ondeugd, maar wat was het ontzettend gezellig! Al moest ik wel bekomen van de drukte achteraf.

Lekker handig, zo een bakfiets. Alle kindjes erin en gaan met die banaan. Ik heb zoveel meer vrijheid met die fiets, waardoor ik met de kindjes ook gewoon ergens kan komen. En zoals je ziet kunnen er ook gewoon vriendjes mee.

Pieter wilde nog eens in de draagdoek. Het is me nooit eerder gelukt om een stevige double hammock te knopen, maar nu hij wat ouder is en goed begrijpt dat hij moet blijven stilzitten ging het verbazingwekkend vlot! Wie weet doen we dit wel vaker. Wel met een iets langer doekje dan.

Soms is het leven niet meer dan dit. Sushi, ice tea en een spelletje spelen. Ik genoot in de maand juli van wat me-time hier en daar. Fijn dat dat kon, ik had er best wel nood aan. En de batterijtjes opladen is nu weer gebeurd voor de komende tijd.

Dit is het spelletje dat ik voornamelijk speel. Minecraft. En dan het liefst en de creatieve bouwmodus, waarin ik grote huizen bouw zoals je hier op de foto ziet. Die ga ik dan inrichten en in rondrennen tot ik het huisje beu ben. En dan op naar het volgende.

Pieter heeft al eens charmanter op de foto gestaan. Maar geef toe dat het erg lief is dat ze hand in hand rondlopen. Dit was door Shopping 1 in Genk, waar we even konden ontsnappen aan de warmte!

Op het toppunt van heet hebben we het ontzettende geluk dat we bij mijn beste vriendinnetje terecht konden. Alle kindjes in het zwembad om af te koelen en wij gezelschap van elkaar. Heerlijk. Een van de weinige dingen waardoor we de hitte konden overleven.

Mijn eigen pyjamahelden! Catboy en Owlette paraat om de windmolen te verdedigen! Solden zijn zo leuk. Ik vond deze tshirts toevallig nog net in hun maat voor €1 per stuk in de Zeeman. De cape aan het shirt zorgt voor uren plezier, want nu zijn ze échte superhelden!

Zo heel af en toe laat ik de loedermoeder in mezelf los. Pizza bestellen en de tablet installeren zodat we een rustige en vooral heel gemakkelijke maaltijd hadden. Zolang het geen regel wordt maar een uitzondering blijft vind ik dat dat wel eens moet kunnen.

Weet je nog die bakfiets waar ik zo blij mee was? Ook als we 3 kindjes op bezoek hebben (en Lena in de crèche is, want er zijn maar 4 plekjes in) kunnen we nog naar de winkel! Nu moet ik wel zeggen dat ik dat zonder batterij nooit overleefd had.

Zomer roept – voor mij alleszins – géén warm eten alsjeblieft! dus maakte ik een grote ketel koude pasta. Na de eerste maaltijd ging hij de frigo in, en nu zet ik telkens een klein kommetje op tafel. Wanneer de kindjes er langs komen snoepen ze er wat van. Zo eten ze de hele dag kleine beetjes, wat veel aangenamer is in de warmte!

Wat deden jullie al deze zomer?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s