Werfzeep testen! #3 | Mama met Sokjes van Geitenwol

In mijn eeuwige zoektocht naar leuke producten die geen schadelijke stoffen bevatten en tegelijk zo Zero Waste mogelijk zijn, kwam ik al een hele tijd geleden uit bij de verschillende zepen van Werfzeep. Om echter al hun verschillende zepen te gaan aankopen, enkel voor een test vond ik ze best duur. Tot er op een keer zo’n gesponsord berichtje over mijn Facebook tijdlijn kwam van een (cadeau)pakketje van Werfzeep met 18 (!) verschillende mini’s in! Dit zijn niet alle zepen in hun assortiment, maar toch. Ideaal voor mijn test! Ik test de zeepjes in groepjes van 6, anders wordt het wel heel veel zeep in een keer. Dit is deel 3.

Voor de Werfzeep worden enkel gecertificeerd biologische ingrediënten met een eerlijke herkomst, en van food grade kwaliteit (indien de plant eetbaar is) gebruikt. Er wordt geen palmolie, mica, rozenhout of Indiase sandelhoutolie gebruikt in de zepen. Alle zepen buiten de honingzeep en de shampoo zijn bovendien vegan! (De kruidenshampoo in deze blog is dat wel, hier zit geen heidehoning in.)

rozenzeep

Rozenzeep
Rosa centifolia en damascusroos. Ik hou gewoon niet van bloemengeuren, is wat ik aan het leren ben over mezelf. Goed, iedereen is anders natuurlijk. En hier in huis is de rozenzeep wel een van de favorieten zelfs. Fijn toch, hoe we allemaal anders zijn? Het is een luxe zeepje – rozenolie is enorm kostbaar, wist je dat? – dat perfect is voor de droge en/of rijpere huid. Beide zijn bij nu niet echt aan de orde.

tayyibah

Tayyibah
Zwarte peper, kruidnagel en kardemom. Wat ben ik hier enthousiast over zeg! Deze kruidige scrub heeft heel fijne korreltjes (maanzaad, leer ik van de Werfzeep website!) erin zitten. Het is een veel grovere scrub dan die wat ik eerder al testte. Maar daar hou ik op z’n tijd echt wel van. En de geur, die is ook om over naar huis te schrijven zo fijn. Ik ben verliefd!

vetiverzeep

Vetiverzeep
Kurkuma, patchouli en ceder. Opnieuw een zeepje waar patchouli de bovenhand neemt in de geur. En opnieuw geen onaangenaam zeepje in gebruik, maar het is het gewoon net niet. Voor mij uiteraard. Wie weet vind jij hem heerlijk. Deze zeep voedt en versterkt de huid. Wel fijn hoor, daar niet van. Enkel die geur is gewoon te zwaar. Te aards en rokerig voor mij.

ravensara

Ravensara
Kamfer, rozemarijn en cajeput. Deze zeep ruikt eigenlijk erg neutraal. Ik had hem wat kruidiger verwacht. Wel erg fijn als je op zoek bent naar iets wat niet veel geur bevat. Het is ook een erg ontspannende en verhelderende geur. Over de kwaliteit ben ik ondertussen wel uitgesproken, alle Werfzepen voelen heel fijn op de huid. Deze is daarin geen uitzondering. Deze zeep zou ook ondersteunen bij verkoudheid, en zou antiviralen en antibacteriële eigenschappen hebben. Heel interessant, en zeker iets wat ik op z’n tijd ga uitproberen als de situatie zich voordoet! Ik hou jullie zeker op de hoogte dan.

schoonmaakzeep

Schoonmaakzeep
Citroen en citronella. Een heerlijk zachte citroenzeep! Aangezien ik totaal geen ervaring heb met blokken zeep in het huishouden kopieer ik even de begeleidende tekst van de Werfzeep website: Met deze zeep kun je praktisch alle huishoudelijke klussen doen. Voor de afwas kun je een sopje kloppen of een stukje zeep afsnijden en in het afwaswater oplossen. Of, onze favoriete en meest effectieve manier, de schuurspons of afwasborstel over de zeep wrijven en hiermee schoonmaken. Dit werkt ook bij vieze pannen! Een schoonmaaksopje maak je op dezelfde manier en deze zeep is ook geschikt als basis voor wasmiddel. Ondertussen probeerde ik hem om af te wassen op de manier met de schuurborstel. Erg effectief! Onze afwas was helemaal proper, zoals de bedoeling was. En ik heb wat zeep opgelost in mijn emmer om te poetsen, met een verrassend fijn resultaat. Veel zeep heb je niet nodig om een schuimend sopje te krijgen! Om was te doen vind ik het nog wat spannend.

kruidenshampoo

Kruidenshampoo
Gember, calendula en hop. Hmm, ik geniet echt enorm van deze geur. Ik ben al heel erg lang verzot op shampoo bars, tot nu toe gebruikte ik altijd deze van Lush. Dus ik was extra benieuwd wat ik hiervan zou vinden. Deze haarzeep is extra geschikt voor lang haar. Feestje! Want mijn haar valt misschien zelfs wel in de categorie “extra lang”, haha. De shampoo is erg fijn in gebruik en is heel verzorgend. Daar word ik echt enorm blij van. En zoals ik eerder ook al zei, helemaal vegan – in tegenstelling tot de gewone shampoo van Werfzeep.

Mijn favoriet van deze week: Tayyibah. Wat een scrub zeg. Wauw.

Kende jij Werfzeep al? En wat is dan je favoriet?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

De afbeeldingen van de zeep komen van Werfzeep zelf. De omslagfoto is van mijn hand.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s