Terug naar school | Mama met sokjes van Geitenwol

9 weken vakantie zijn voorbij. 9 weken vol met leuke dingen, uitstapjes, genietmomentjes en zomerweer. Maar ook 9 weken nadenken over wat we nog meer kunnen doen, uitleggen waarom we alweer thuis zijn en dat de school niet open is.

Pieter is nooit echt een grote schoolfan geweest, laat dat even duidelijk zijn. In de ochtend elke dag opnieuw hetzelfde riedeltje: “Ik wil niet naar school, ik wil thuisblijven.”. Vaak gepaard met een driftbui of tranen. Om dan na school keer op keer moeilijk te doen over naar huis gaan. “Ik wil nog hier blijven! Ik wil nog spelen met X of Y!!” Om dan de ochtend erna weer te roepen dat hij X en Y niet leuk vind en niet naar school wil. Herkenbaar? Wel, hier ook niet meer! Of ja, ik hoop dat dit het begin is van een nieuw patroon in elk geval.

20190902_0802171332030779230126523.jpg

’s Ochtends was hij al enorm enthousiast. Zijn kleren lagen klaar, zijn boekentas gemaakt en een enthousiaste lach op zijn gezicht. Hij noemde al zijn vriendjes van vorig jaar op en was zelfs niet een beetje zenuwachtig (zoals ik eigenlijk wel verwacht had).

Op school schoot hij meteen weg: “Daar is Vince!!”. En dat was dat. We mochten als ouders mee naar de introductie van het jaar, een leuke diashow met foto’s van de leerkrachten als kind. De leerlingen konden dan raden welke juf of meester het was. Tof idee! Alleen duurde het misschien een klein beetje te lang voor de kleutertjes, hun concentratiespanne is nog niet zo lang. Al was Pieter wel enthousiast. En moest hij aan iedereen van alles vertellen.

Na de intro mochten we ook nog even mee het klasje in bij de nieuwe juf. “Maar het is wel een heel lieve juf”, wist Pieter ons te verzekeren. En dat bleek ook zo te zijn inderdaad. Na een paar woorden was de kleine meneer al op ontdekking met zijn vriendjes. En na het informeren van de juf dat Pieter nog niet heel lang zindelijk is, vertrokken wij ook. Weer naar huis, afwachtend hoe de eerste dag zou verlopen.

We zijn het niet gewoon dat Pieter na school nog fris is. Meestal viel hij in de auto in slaap en wilde hij helemaal niets vertellen over de dag. Nu is hij wel enkele maanden ouder, dus ik was erg benieuwd hoe het zou gaan. En ik werd niet teleurgesteld! Hoewel hij duidelijk erg moe was na de eerste dag was hij ook heel enthousiast. Hij vertelde dat hij buiten gespeeld heeft. En binnen, met speelgoed! (Maar welk speelgoed wist hij even niet meer.) Hij heeft lekkere spaghetti gegeten en heel veel soep. Oh en er was ook al een kindje jarig. Die heeft een kroon gekregen. En het goede nieuws: Helemaal geen ongelukjes in de broek. Wat vind ik het leuk om dat allemaal te horen! Wat ben ik een trotse mama. Even rijden later viel hij echter alsnog in slaap. Helemaal niet erg natuurlijk. Lekker de batterijtjes opladen voor de tweede dag van het schooljaar…

Hoe ging bij jullie de eerste schooldag?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s