Snoezige Snuitjes en lockdown hobby’s | Mama met Sokjes van Geitenwol

Ik heb een nieuwe hobby! Zelfs meer dan eentje. En daar ben ik zo lyrisch over dat ik het wel moet delen. Jullie zagen er al eentje in mijn vorige blogje op de foto’s die ik plaatste. Maar nu ga ik er wat dieper op in.

In januari volgde ik een basiscursus kindergrime. Dat stond al jaren op mijn verlanglijstje om te doen. En toen kwam ik er per toeval bij uit. Sowieso leek het me heel leuk om te doen maar als (toekomstige) leerkracht ook gewoon heel handig om te kunnen voor schoolfeesten en andere evenementen. Na die cursus ging ik meteen op zoek naar gelegenheden om te kunnen oefenen. Maar helaas sloeg het noodlot toe. De lockdown hield ons allemaal in ons kot en annuleerde alle evenementen, hoe klein ook.

Gelukkig heb ik thuis mijn (B)engeltjes die heel erg houden van rollenspel en verkleden. En bij verkleden kan nu ook een bijpassende snoet. Dus heb ik weer oefenkansen om mijn vaardigheden extra te ontwikkelen. Thuis zitten staat bij mij ook gelijk aan online shoppen. En toen ik scrolde over de website waar ik mijn schmink bestel bleef ik meer dan eens hangen op de set voor het plaatsen van glitter tattoos. Dit leek me ook leuk om te leren maar ik was wat bang voor het correct aanbrengen waardoor de twijfel steeds weer toesloeg.

Maar uiteindelijk bezweek ik toch. En hobby nummer twee was geboren. Ik had opnieuw twee dolenthousiaste kinderen thuis rondlopen en al snel glitterde niet alleen de kinderen maar letterlijk alles in huis. Van anderen hoorde ik dat dat erbij hoort. Met het schminken alleen had ik al een deel glitter in huis, maar met deze tattoos is dat nog een gradatie erger.

Stilaan begon het plan te groeien om op termijn echt iets te gaan doen met mijn nieuwe hobby’s. Kinderfeestjes en andere evenementen opleuken lijkt me echt super om te doen. Uiteraard zal dat voorlopig als vrijwilliger moeten, met de opleiding die ik volg. Maar de vooruitzichten zijn in elk geval rooskleurig. Ik liet een eigen logo ontwerpen door een supergetallenteerde kennis. En daar ben ik enorm gelukkig mee.

Maar daar stopte het zelfs niet. Ik heb de kriebels van het kinderen animeren helemaal te pakken nu. En wie denkt aan kinderanimatie denkt redelijk snel ook aan ballonnen. Dat is nog zo een ding dat ik al jaren zou willen proberen, maar wat me echt moeilijk leek. Toen ik een ballonnenset vond heb ik dan ook een hele tijd getwijfeld om hem te bestellen. Maar je raad het al, ik ging toch overstag. En nu ligt mijn huis naast glitter ook helemaal vol met ballonnen.

Tot zover mijn nieuwe hobby’s. Na mijn vorige post had ik toch het gevoel dat ik even wat positievere dingen moest delen, want natuurlijk zijn die er ook.

Hebben jullie nieuwe talenten ontdekt in deze lockdowntijden?

Liefs,

Dorien

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s