Sneeuwpret | Mama met Sokjes van Geitenwol

Zoals we allemaal hebben kunnen zien ligt er sinds het weekend sneeuw! Daar maakte mijn kindjes dankbaar gebruik van. Niets leuker dan in de sneeuw spelen natuurlijk. Toen we ook nog een uitnodiging kregen van een bevriend koppel om samen een wandeling te maken door de sneeuw én dat zij een slee hadden was het helemaal feest.

We gingen een namiddagje naar Bokrijk. De aanloop naar het openluchtmuseum was volgens mij nog iets waar de kinderen het meest van genoten. Daar kon op het grasveld de slee gebruikt worden! En wat is er nu leuker dan op een slee zitten? Wel… De slee zelf trekken blijkbaar. Want om de beurt stapten ze af om mee te trekken. Of ze trokken met zijn twee samen de lege slee. Wel grappig om te zien moet ik zeggen.

In het museum kozen we een heel korte route. Niet alleen de kindjes zouden het ander moeilijk volgehouden hebben, maar ook mijn bekkeninstabiliteit is helaas op korte tijd enorm achteruit gegaan. Kleine afstanden zoals naar het toilet of de koelkast zijn zelfs al moeilijk. Maar dat is een ander verhaal. De strooien daken in het museum leenden zich er enorm toe om ijspegels te laten groeien. Pieter en Lena vonden het dan ook alleen maar geweldig om ze te “plukken”. Hiervoor lieten ze zich door iedereen die maar wilde luisteren optillen. En die ijspegels dienden daarna als ijsjes. Euhm, jammie? Goed voor de weerstand zullen we maar zeggen.

Achteraf bleek het geen slecht idee te zijn om de korte route te kiezen. Onderweg naar de auto werd opnieuw de slee in gebruik genomen. Daar kregen ze maar geen genoeg van en als het aan hen had gelegen hadden ze er nu nog rondgegeleden! Hopelijk kunnen we dat nog eens overdoen, het was enorm gezellig. (Maar dan wachten we wel tot ons minimonstertje er is, zodat ik ook weer goed mee kan!)

Hebben jullie al van de sneeuw genoten?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s