Rumparooz Tokidoki | Mama met Sokjes van Geitenwol

Hoi!

Trokken deze mooie broekjes je ook aan? Lees snel verder om te weten waar ze vandaan komen!

Ik scrolde wat over de “Wasbare Luiers” groep op Facebook, toen mijn oog viel op een enorm schattig luierkontje. Het zoete “kawaii” printje was iets wat ik niet kon missen en echt nodig had in mijn collectie. Laat het nu net zijn dat ik al een tijdje op zoek was naar nieuwe overbroekjes, aangezien we er een aantal hebben die toch écht aan vervanging toe waren (lekken, loslatende klittenband, …). Dus ik vroeg waar het broekje vandaan kwam.

Op Nappy’s.nl keek ik mijn ogen uit. De Japanliefhebber in mezelf kwam meteen naar boven! Al heb ik me netjes aan het aantal gehouden wat we nodig hadden: 7 broekjes eruit, 7 broekjes erin. Anders had ik alle printjes gekocht haha!

Ik bestelde op woensdag bij Nappy’s.nl. Op de website stond dat donderdag uitzonderlijk niet zou worden verzonden en op vrijdag had ik mijn pakketje al in huis. Supersnel dus! Vanaf een bepaal bedrag is de verzending naar België gratis, dus het is niet dat ik een enorm bedrag extra heb moeten betalen om ze zo snel te krijgen. Heel fijn. Dus konden we al snel aan het testen gaan. Hieronder vind je mijn bevindingen.

IMG-20180224-WA0036.jpg

Hier zie je de elastiek aan het buikje.

Dit is niet de eerste keer dat ik Rumparooz overbroekjes gebruik, maar ik moet eerlijk toegeven dat ik niet zeker weet wat er met dat exemplaar is gebeurd. Wat ik zelf heel erg fijn vind aan deze overbroekjes is het elastiek vooraan. Zo vormt het zich helemaal naar het buikje van je kindje. Ik heb hier 2 geweldige testpersoontjes, en bij beide zorgt dit voor een goede pasvorm. De dubbele lekgootjes zijn nog zoiets. Helemaal top. En nog belangrijker, het zit erg aangenaam en geeft geen – pijnlijke noch verkleurde – striemen (ok, als je het broekje niet extreem gaat aantrekken natuurlijk). Dat is iets wat ik zeker weet, aangezien mijn erg kritische peuter zich anders wel had laten horen.

IMG-20180224-WA0039.jpg

Pieter zn luie luierkontje.

Wat ook heel fijn is dat de broekjes in grootte verstelbaar zijn. Zowel mijn baby’tje als peuter passen in dezelfde overbroekjes. (Niet altijd handig hoor. Bijvoorbeeld volgende situatie: “Pietie DIE aandoen. Nena uitdoen. Pietie die.” Het duurde wel een tijdje voor ik uitgelegd kreeg dat hij op zijn beurt moest wachten en dan maar een ander broekje moest kiezen, haha!) De breedte verstel je met een dubbele rij drukknoopjes, waardoor het goed op zijn plek blijft zitten. Er zijn 8 knoopjes per rij, ze zeggen zelf dat je dus 4 standen hebt, maar ikzelf zie meer mogelijkheden. (Bijvoorbeeld het 2e van links en het 3e van rechts kan prima.) De hoogte kan je ook verstellen, in 4 verschillende standen (3 rijen met drukknoopjes of helemaal los). Aan elk kinderlijfje aan te passen dus. En ze passen over zowat elke binnenluier. Wij gebruiken bijvoorbeeld de Totsbots bamboozle.

IMG-20180224-WA0032.jpg

Lena, in een ander printje maar wel hetzelfde model.

Even wat informatie. De Rumparooz overbroekjes zijn het product van een samenwerking tussen twee bedrijven.
Kanga Care, het merk achter Rumparooz bestaat sinds 2006. Mama Julie’s tweede dochter had een enorm gevoelige huid en verdroeg geen wegwerpluiers. Toen de bestaande wasbare luiermerken niet voldeden aan de verwachtingen besloot ze om zelf aan de slag te gaan. Doorheen de jaren groeide het bedrijf uit tot wat we nu kennen, met een uitgebreid aanbod aan luiers en toebehoren.
Tokidoki, wat vanuit het Japans vertaald “soms” betekend, is een iconisch lifestylemerk dat in 2005 ontstaan is vanuit de visie van Simone Legno en zijn partners. Het merk heeft een uitgebreid assortiment aan producten, waaronder kleding, handtassen, cosmetica, accessoires, speelgoed en meer.

IMG-20180224-WA0037.jpg

1 Rumparooz Tokidoki overbroekje kost €17,95 op Nappy’s.nl. Een heel redelijke prijs vind ik. De overbroekjes zijn gemaakt van TPU, een milieuvriendelijker alternatief voor PUL.

Gebruiken jullie wasbare luiers? En welk systeem dan?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

4 gedachtes over “Rumparooz Tokidoki | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s