Ook getest op kindjes: Wasbare zwemluiers | Mama met Sokjes van Geitenwol

Buiten gewone luiers zijn hier in huis ook de zwemluiers wasbaar. Met deze hitte een ideaal onderwerp, nietwaar. Hierin bestaan ook weer verschillende merken met hun eigen pasvorm, sluit systeem en maten. Wij hebben er 5 verschillende in huis, die ik graag wil bespreken. Ik zal telkens linken naar een luier van dit merk, we hebben ze echter al langere tijd in huis dus waarschijnlijk zijn de exacte printjes niet meer nieuw te verkrijgen. Zwemluiers zijn bedoeld om stoelgang binnen te houden maar plas laten ze gewoon door, anders zouden ze ook het zwem- of badwater vasthouden waardoor ze erg zwaar zouden worden. Ze mogen gewoon mee gewassen worden met de andere luiers.

Totsbots: €15,75
Deze luier is te krijgen in maat 1 (4,5 – 9 kg) en maat 2 (9 – 16 kg). Pieter draagt hier maat 2. De luier is te verstellen met klittenband. Dit is iets minder handig als je net als ik een peuter hebt die graag klittenband los trekt. Dan heb je al snel een luierloos kindje rondlopen. Doordat deze luier erg dun is droogt hij supersnel op. Heel fijn als je hem moet omspoelen, eventjes in de zon en hij is klaar voor nieuw gebruik!

ImseVimse: €17,95
Deze luier is de krijgen in maat S (6 – 8 kg), M (7 – 10 kg), L (9 – 12 kg), XL (11 – 14 kg) en SL (13 – 17 kg). Sommige middelen vind je ook in maat NB (4 – 6 kg). Fijn dat er veel keuze in de maten is. Een nadeel is dat de luier niet lang past, omdat hij niet te verstellen is. Hij heeft wel een knoopje aan de zijkant om hem open te doen. Dit luiertje is superdun en droogt hierdoor erg snel. Fijn voor op vakantie dus! Hij sluit ook mooi aan en bolt nergens gek op. We hebben deze luier ook nog een maatje groter, met printje van Bumba erop! Dat is Pieters favoriete luier. De luiers van ImseVimse zitten altijd in onze luiertas “voor het geval dat”.

Mama’s en Kindjes: €21,50 €9,95
Deze luier is te krijgen in “One Size” (4 – 15 kg) en maat L (+15 kg, meerprijs van €3,45). Op dit moment zijn de luiers van Mama’s en Kindjes afgeprijsd bij Nappy’s.nl! Wij hebben een One Size luier. Tussen de beentjes kan je hem verstellen met drukknoopjes, waardoor hij een heel stuk kleiner wordt. Dit heeft echter als nadeel dat de luier gaat “hangen” als hij nat wordt. Deze luier is ook wat dikker waardoor drogen minder snel gaat. Nu Pieter groter is en we hem niet meer moeten verkleinen tussen de beentjes is het een fijne luier, maar voor Lena gebruik ik hem liever niet. Ook nu hangt hij nog een beetje door maar lang niet meer zo erg.

Lassig: €15,95
Deze luier is te krijgen in maat 74-80, 86, 92, 98 en 104. Super weer, al die maten! Maar net als bij de ImseVimse luier is er het nadeel dat kindjes snel uit deze luier groeien omdat hij niet te verstellen is. Hoewel hij wel ruim is voor de maat die erin staat. Lena draagt hier maat 74 -80 (6 – 12 maanden) en die kan zeker nog even mee. Deze luier heeft een gemiddelde droogtijd, niet enorm lang maar zeker niet super snel. Als je hem ’s avonds aan de wasdraad hangt is hij ’s morgens weer te gebruiken. (Onder normale omstandigheden.) Ook weer een fijne luier over het algemeen.

Popolini: €14,75
Deze luier is bij Nappy’s.nl te koop in maat S (3 – 9 kg) en L (8 – 15 kg). Misschien vind je ergens nog een M, maar dat weet ik niet zeker. Een fijn luiertje, ook dit is heel erg dun en droogt snel. Het heeft een netje binnenin, ik weet dat niet alle ouders dat willen voor hun kindjes en zeker voor hun zoontjes. Zelf ben ik altijd heel voorzichtig met het open doen van de luier en maak ik er geen probleem van. De luier is met drukknoopjes aan de zijkanten te verstellen in de breedte.

Wat is jou favoriete merk?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Een gedachte over “Ook getest op kindjes: Wasbare zwemluiers | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s