Naty ecologische wegwerpluiers | Mama met Sokjes van Geitenwol

Een tijdje geleden schreef ik een vergelijking over verschillende merken van ecologische wegwerpluiers. (Dat kan je hier lezen.) Daar kreeg ik verschillende reacties op om ook eens de Naty luiers uit te proberen. Dat heb ik de afgelopen tijd dan ook gedaan.

Op zich was het een combinatie van slechte planning van mijn kant en puur toeval dat ik ze zag liggen dat ik ze ben gaan testen. Ik ben die ene moeder die altijd veel te veel spullen bij heeft, voorbereid op elke situatie. Behalve die ene keer dus. Ik had alleen Pieter bij die thuis net verschoond was, meestal een uur of 3-4 tussen zijn plasjes en hij begint wat aan te geven wanneer hij moet plassen. Tot dat moment dus.

Op een bepaald moment merk ik een natte broek maar voel ik geen natte luier. Vreemd, maar goed, broek uit en de auto in. De wasbare luiers zijn ideaal om dan toch nog rond te lopen omdat ze zo vrolijk zijn en met het warme weer kijken mensen niet raar op gelukkig. Midden in de winkel was de luier toch nat, na driftbui nummer X – Pieter was heel moe – en niets aangegeven dus. En door de natte luier verbeterde dat humeur natuurlijk niet. Toevallig gebeurde dit allemaal in de buurt van het babyrek en zag ik daar de Naty luiers en doekjes liggen!

Op hoop van zege, aangezien ik nog niet de kans had om de ingrediënten op voorhand na te kijken om te zien of hij er zou tegen kunnen. (Loedermoeder als ik ben ken ik die niet vanbuiten.) Dit bleek gelukkig een zorg om niks te zijn. De billetjes lagen niet open zoals bij andere wegwerpluiers het het vaak het geval is, ze waren zelfs niet rood! Ook de billendoekjes doen het goed. De doekjes zijn chloor- en parfumvrij en 100% biologisch afbreekbaar. Extra fijn!

Voordelen van deze luiers en doekjes zijn dat je ze gewoon in de Carrefour kan kopen, in tegenstelling tot de andere ecomerken die ik beschreef in mijn vorige post. Ze zitten mooi, sluiten goed aan en stinken beduidend minder dan “gewone” wegwerpluiers. Ik moet wel zeggen dat ze redelijk dun aanvoelen, een beetje papierachtig. Op de luiers staat een subtiel printje van een blad, een leuk detail. Een aanrader dus! Afgerond kosten deze luiers €0,38 per stuk (€16,95 voor 46 stuks) De doekjes zijn aangenaam in gebruik, hebben geen vreemde geur en zijn vochtig genoeg maar niet kletsnat. Ze doen hun werk naar behoren, wat ik erg fijn vind. Wij zullen ze echter niet opnieuw kopen aangezien we enkel water toch fijner vinden voor peuter- en babybilletjes. Naty ongeparfumeerde billendoekjes kosten €3,45 per pakje.

Ken jij de luiers van Naty al?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s