Ook getest op kindjes: Ecologische wegwerpluiers | Mama met Sokjes van Geitenwol

Dat wij wasbare luiers gebruiken is al lang geen geheim meer. Dat hier steeds meer aandacht voor komt in de media kan ik alleen maar toejuichen. Leve het milieu en de gevoelige billetjes van onze kinderen. Maar ik moet hier aan toevoegen dat we – sinds Lena er is – voor lange uitstappen toch kiezen voor ecologische wegwerpluiers. Met twee kindjes in de wasbare luiers slepen we ondertussen al met een weekendtas rond om een avondje weg te gaan, dus kan je nagaan wat dat zou geven voor een hele dag of zelfs een weekend.

Eco was voor mij sowieso al een must, maar toen Pieter ook nog eens allergisch bleek te zijn aan zowat alle reguliere wegwerpluiers – hallo chemische stofjes die zijn billetjes tot bloedens toe aantasten – hadden we geeb andere keuze meer. Buiten wasbaar natuurlijk, maar dat neem je moeilijk mee voor een week vakantie bijvoorbeeld. Ik testte verschillende merken om te kijken welke het best bij ons zou passen. Hierbij wil ik zeggen dat zeker niet iedereen dezelfde mening heeft en dat niet elke luier bij elk kind hetzelfde past. Om te testen kocht ik bij Blabloom een Klein Testpakket Ecologische Wegwerpluiers. Hierin zitten van 4 verschillende merken 5 luiers. Elk merk zit netjes verpakt met een stikkertje erbij, met hierop het merk en de maat.

Per merk bespreek ik kort even de pasvorm, het gevoel, de absorbtie en de prijs per luier. Foto’s zijn telkens gemaakt van luiers maat 4 bij Lena die bijna 10 maanden oud is en ongeveer 9 kg weegt. Pieter van 2,5 jaar en 12 kilo heeft de luiers ook mogen testen.

Eco Attitude

Deze luier is bedoeld voor kindjes tussen 9 en 14 kilo. Hij is erg groot voor Lena omdat zij net aan de ondergrens komt maar past wel. Bij het dragen van deze luier waren er geen lekjes. Hier was ik wel bang voor want de luier voelt erg dun aan. Pieter heeft de luier ook aan gehad, maar ik durfde hem niet even laat te verschonen als ik normaal doe. Na 1 plasje was de luier al erg zwaar naar mijn gevoel. De luier is volledig wit, meer kan ik over het uitzicht niet zeggen. Prijs per luier: +/- €0,46

Bambyo

Deze luier is bedoeld voor kindjes tussen 9 en 13 kilo. Ondanks het erg groot zijn van deze luier kan ik hem bij Lena netjes aansluiten aandoen. En zelfs Pieter heeft alle ruimte. Dat is fijn! Deze luier is erg zacht en neemt redelijk wat op! Een nachtje met Pieter heeft hij zonder problemen doorstaan. Qua uiterlijk is deze luier niet echt bijzonder. Erg handig is wel de gele lijn die aangeeft of de luier nat is. Prijs per luier: +/- €0,36

Muumi

Deze luier is bedoeld voor kindjes tussen 7 en 14 kilo. Hij is een stuk kleiner dan de vorige twee, zelfs kleiner dan ik in vergelijking zou verwachten aangezien hij “maar” vanaf 2 kilo lichter te gebruiken is. Desalnietmin past hij prima bij beide kindjes. Spoiler: persoonlijk vind ik deze luier het fijnste zitten bij beide, deze kopen we dan ook aan als backup. Qua absorbtie kan deze luier zowat alles aan. Ik moet er wel bij zeggen dat dit niet de zachtste luier is! Onze Pieterpeuter is een enorme nachtplasser, maar ’s ochtends merk je zelfs bijna niet dat de luier verzadigd is. De Moomin afbeelding maakt de luier wel wat leuker om naar te kijken, al kan hij niet tippen aan onze wasbare schatjes. Prijs per luier: +/- €0,46

Kit&Kin

Deze luier is bedoeld voor kindjes tussen 9 en 15 kilo. Hij is iets groter dan de Muumi luier, maar komt lang niet in de buurt van de eerste twee. Het is redelijk snel duidelijk dat deze luier niet zo veel aankan als de vorigen. Hij is redelijk snel verzadigd, maar hij laat niets door. Voor Pieter was dit de leukste luier. Hij mocht “beertje aanoenoen”. De tekening staat wel achteraan, maar dit betekend wel dat je hem kan zien als je je kruipende dreumes achterna gaat! Tel daarbij dat hij best zacht is – en dus aangenaam is voor se billetjes – en je hebt hier een fijne luier aan. Prijs per luier: +/- €0,42

Even samengevat zet ik mijn bevindingen hier nog eens neer (met de prijs erbij) zodat je een snelle vergelijking kan maken.

1. Muumi (€0,46)
2. Kit&Kin(€0,42) – Bambyo (€0,36)
3. Eco Attitude (€0,46)

Zoals je ziet is er een gedeelde tweede plaats, ik weet echt niet welke ik eerder zou aanraden. Dat is een kwestie van persoonlijke keuze. (Een kleine disclamer: deze prijzen zijn gebaseerd op een pak luiers in maat 4 zoals te koop aangeboden bij Blabloom.)

Welke luiers gebruik jij?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

2 gedachtes over “Ook getest op kindjes: Ecologische wegwerpluiers | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s