Thematafel: Terug naar school | Mama met Sokjes van Geitenwol

Wij kiezen wel vaker voor een seizoens- of thematafel. Dit om dingen of gebeurtenissen die eraan zitten te komen visueel duidelijk te maken en ons gezinnetje er op voor te bereiden. Zo kunnen we Pieter op zijn niveau laten meeleven met wat er rondom ons aan het gebeuren is. Het komt erop neer dat er altijd wel iets staat op het kastje in de woonkamer. Dit keer staat alles klaar om af te tellen naar 1 (of ja, 3 in dit geval) september.

(Nota: In België begint de school elk jaar op 1 september ongeacht op welke dag van de week deze valt, of de eerst volgende maandag als dit in een weekend valt. Net zoals het schooljaar eindigt op 30 juni of de laatste vrijdag ervoor.

Op onze tafel staan dit keer de volgende items (waar mogelijk plaats ik een link naar de items, of een gelijkaardig item):

  1. Opsteekspel toren van Grimm’s
  2. Rekenvriendjes van Grimm’s
  3. Kleurige jaarring met 12 gaatjes van Grimm’s
  4. Schildpadsteker van Grimm’s
  5. Schoolbus van Bajo (link niet naar exact dezelfde bus)
  6. Boekje “Anna in de klas” – uitgeverij Clavis
  7. Boekentasje Lässig

Wat nu onze bedoeling is van deze tafel? De schildpad blijft nog even vooraan in de ring – of ja, slinger – staan. De laatste 11 nachtjes voor de school mag hij elke avond voor het slapen gaan 1 stapje naar voor. Zo tellen we samen af. We zullen dit jaar dus beginnen op donderdag 23 augustus. Met het boekje zijn we wel gisteren al begonnen om te lezen voor het slapen gaan. Zijn boekentasje staat klaar, omdat hij dit kent van de paar weekjes die hij vorig schooljaar al geweest is. Zo wordt hij hier terug aan herinnerd.

Zoals altijd is deze tafel ook bedoeld om mee te spelen, dus de poppetjes, schoolbus en opsteektoren zullen vaak genoeg van plaats veranderen.

Wat staat er op jullie seizoenstafel?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Een gedachte over “Thematafel: Terug naar school | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s