Kiekeboe: kijk je mee? XL #5 | Mama met Sokjes van Geitenwol

We hebben een knotsgekke carnavalsweek achter de rug. Pieter heeft zich kostelijk geamuseerd op school met alle themadagen. Ook thuis was carnaval een actueel thema, zo hebben we al een tijdje onze seizoenstafel. in het teken van carnaval staan. En alle verschillende verkleedpakken zijn uit de kast gehaald. Kortom, een geweldige, fantasierijke periode. Aankomende week is het vakantie dus gaan we nog meer proberen om het onderste uit de kan te halen rond deze feestelijke periode!

Dit was dus de eerste dag van de gekke week op school. “Gekke schoenen” was het thema. Kleine waterballonnetjes waren ideaal om aan de schoentjes te bevestigen. Uiteraard zonder water erin, dat zou nogal wat gegeven hebben. De andere dagen in de week waren “gekke handjes”, ” fluo”, “gek haar/hoedjes” en “vrij verkleden”. Elke dag opnieuw hebben we geprobeerd om het leuk en origineel te vormen. Heel leuk, maar enorm vermoeiend om telkens met dingen te komen die 1. haalbaar, 2. in het thema en vooral 3. geaccepteerd werden door onze kleuter. Maar het is gelukt!

Op stap met onze blafsquad. Toen het nog mooi weer was. Dat klinkt alsof het heel lang geleden is, en zo lijkt het ook. Maar het was maar het begin van afgelopen week! Onze kleine harige vriendjes beginnen goed aan elkaar te wennen. Ze spelen fijn met en naast elkaar, en laten elkaar ook met rust als er eentje zich even terug trekt. Heel goed nieuws vind ik! Dat wijst er alleen maar op dat Jody binnenkort een officieel flepke kan worden! Joepie!

img-20190227-wa00094944066093604575099.jpgDeze foto vond ik terug op mama haar gsm. Omi voor de kindjes. Zij let regelmatig op en neemt dan wel eens foto’s. Alleen vergeet ze die wel eens door te sturen, waardoor ik er soms per toeval bij uit komt. Ik heb dus geen idee wanneer deze foto gemaakt is, maar ik word er zo enorm vrolijk van als ze samen zo lief poseren dat ik niet anders kon dan hem te laten zien. Ze zijn trouwens allebei in de ban van auto’s de laatste tijd, waardoor elke woonkamer waar we met hun passeren in een mum van tijd wordt omgetoverd in een autoparadijs.

Ons poppemieke is toch een speciaal geval. Als we dan eens zondigen en wat vettiger gaan eten, heeft Lena daar dus geen oog voor. Vleesje of ander dingen hoeft ze niet. Droge rijst, dat is het leven. En als het even kan laat ze zich graag bedienen. Mama en papa doen dat niet meer, ze kan goed genoeg zelf eten. Maar ze kan Vake zo rond haar vingertje winden dat hij het toch voor haar doet. Klein verwend prinsesje.

De zotte spoken hadden alle ruimte om te spelen in de lege zaal van de harmonie. Vake moest nog even wat dingen klaarzetten voor de carnavalstoet en wij gingen gezellig mee om even het huis uit te zijn. Iets wat ze thuis niet kunnen doen is vrij rollen over de grond. Ik had dan ook geen idee hoe populair deze activiteit is voor hun, haha! Als het wat mooier weer is kunnen we gelukkig weer naar buiten voor ravotten en open ruimte!

Ons mannetje had even behoefte aan mamaknuffels. Het idee van naar de carnavalstoet gaan kijken was voor hem zo gaan zo spannend dat hij helemaal niet in de stemming was om een dutje te doen, maar dat nam niet weg dat hij toch doodmoe was. Dan maar even in de draagdoek. Wel mét zijn brandweerhoed op natuurlijk. Die mocht niet ontbreken. Voor de stoet zelf was ik er niet meer bij, maar hij heeft het toch naar zijn zin gehad. Om achteraf in de auto meteen in slaap te vallen uiteraard.

Kijk eens hoe ondeugend dit mupske hier kijkt. Ik twijfelde een tijdje om de foto te plaatsen, want wat een drama dat ze een snotneusje had. Ik ben er zeker van dat Omi het na het nemen van deze foto meteen heeft afgeveegd dus gooi ik hem er maar gewoon bij. Dit snoetje kon ik toch niet voor mezelf houden. Lena heeft de laatste tijd echt veel streken. Dat ze ondeugend kijkt, met haar vingertje wijst en anderen rondcommandeert bijvoorbeeld. Dat beloofd!

Deden jullie al iets voor carnaval?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s