Dag vakantie, hallo juf | Mama met Sokjes van Geitenwol

De zomervakantie is voorbij gevlogen. Twee hele maanden thuis, volgepland met leuke uitstapjes, minivakanties (lees hier meer), speeltuinbezoekjes, nieuwe ontdekkingen en fijne speeldates. Maar er waren ook de momenten dat we even niets konden verzinnen om te doen. Momentjes dat we ons echt verveeld hebben. Driftbuien, ellendig zijn van de warmte of gewoon geen zin in alles wat mogelijk was.

’s Ochtends:
Maar nu is alles weer anders! De boekentas staat weer klaar, kleertjes liggen ’s ochtends op het voeteneinde en de spanning is te snijden. Klaar voor de eerste schooldag. De eerste keer een eerste schooldag aan het begin van september. Natuurlijk was er die eerste dag afgelopen mei, maar dit is toch een beetje anders. Nu begint echt een volledig jaar. En ik weet niet wie er meer zenuwen heeft, Pieter of ik. Gelukkig kan ik meegaan naar de schoolpoort. Ondanks alle zenuwen hebben we er toch allemaal zin in. Want Pieter is nu een echte kleuter.

Het schooljaar begon met een soort toneeltje waarbij de kinderen van de school gingen raden wie verklede leerkrachten waren. Erg leuk, maar misschien niet ideaal voor de allerkleinsten. Daarna mochten we de kindjes in de klas afzetten. Daar ging hij spelen met vriendje Vince! Helaas ging het stiekem wegsluipen minder goed en volgde hij ons naar de deur. Na een extra dikke knuffel en afleiding van de juf ging het gelukkig wel goed.

’s Avonds:
Na een dutje in de zetel van nonke Michiel – want school is toch zo vermoeiend – komen de eerste verhalen al. Een nieuw klasje, een nieuwe juf, een aantal bekende vriendjes maar ook een aantal nieuwe. Hij heeft op een bankje gezeten en met niks gespeeld. Als je niet van het bankje af springt, kan je je geen pijn doen is zijn wijsheid van de dag.

Op tijd gaan slapen deze avond is belangrijk. Dan zijn we lekker uitgeslapen voor de nieuwe dag. Met nog meer leuke dingen, nieuwe avonturen en dingen leren.

Hoe ging bij jullie de eerste schooldag?

Liefs,

Dorien

Wist je dat je via mijn facebookpagina elke keer kan volgen of er een nieuwe blogpost online staat? En kleine updates van lieve dochter Lena en zoonlief Pieter kan je daar ook zien! Neem snel een kijkje, klik hier om er naartoe te gaan.

Een gedachte over “Dag vakantie, hallo juf | Mama met Sokjes van Geitenwol

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s